Kalbarri 30/9 tm 3/9

6 oktober 2026 - Perth, Australië

Beetje gek om weer mijn blog te schrijven want Mees komt vandaag weer in Amsterdam aan. Wat is dat snel gegaan. Maar wat ben ik dankbaar dat ik dit met hem heb mogen ervaren. Dankjewel lieve Zoon. Save home coming!! ♥️

Terug naar waar we zijn gebleven in Kalbarri. Het is prachtig wakker worden in een fijn huisje met een waanzinnig uitzicht. Omdat het huis en landgoed van Tony en Ann hoog ligt, kijk je vanaf de veranda naar het dorp en de zee. Mike klopt zachtjes op onze deur en maakt daarna koffie en ontbijt voor ons. We zijn moe van alles. Dus we nemen ons voor om vandaag een rustdag te nemen.

Mees heeft al veel interviews gedaan met veel mensen voor zijn documentaire. Mike, Rupert, Dave Tayler, Janine en Mike zijn ouders. Hij wil ook heel graag Tony interviewen maar jammergenoeg is Tony behoorlijk ziek en hij heeft ook een geinfecteerd oog. Dus een interview zit er niet in. 1 van de vragen die Mees aan iedereen stelt is "Wat is jou idee van vrijheid?"

Een intressante vraag in deze maatschappij. Best leuk als iedereen daar in mijn blog op zou antwoorden. Mijn idee van vrijheid heeft vooral met niet bang zijn te maken denk ik. Dat ik iedere dag kan genieten van het leven en dat ik niet bang ben voor wat er komen gaat. Dat ik niet bang ben om materie kwijt te raken. Geld, huis, spullen en baan. Dankbaar zijn voor mijn levenspad, wat daarin ook gebeurt. En niet bang zijn voor wat er nog gaat komen. Dat ik accepteer dat ik geen controle heb over veel dingen in het leven. Dit alles is mogelijk omdat ik veel liefde voel van de mensen om me heen.

Tony appt ons dat er eind vd middag een foodmarket is in het dorp. Maar eerst heeft Mike een telefoon call over de uitslag van zijn biopsy. En godzijdank is het goed nieuws. Geen uitzaaingen, joehoe. Wat een opluchting!! We gaan naar een leuk Cafe om daar een kleine bierproeverij te doen om het te vieren. Dan naar de food market. Waar we een heerlijke oven gebakken pizza eten. En als laatst nog even naar een prachtige uitkijk punt om de zon onder te zien gaan. Maar het is te bewolkt.

Donderdag gaan we naar de skywalk in het natuurpark. Waar ook het restaurant is van Tony en Ann. Het is een adembenemend uitzicht vanaf de skywalk. Wat is Australie toch mooi. Ook klimmen we over rotsen naar de nature window. Een prachtige opening die natuurlijk is ontstaan in de gorge. Maar......er zijn weer veel bussen Japanese people gearriveerd. Ze dragen fancy kleren voor selfies. De rij voor een foto bij nature window is ongekend lang. Mees filmt de rij voor zijn documentaire. Toerisme gekte op zijn best. We maken foto's aan de achterkant van nature window. Wat best goed bedacht is van onszelf vinden we.

In het restaurant zien we een uitgeputte Ann die al dagenlang achter elkaar werkt omdat het nu vakantie periode is. En Tony ziek is. Maar ze begroet ons enthousiast en heeft heerlijke koffie met broodjes voor ons. En verse cake als toetje. Op de terugweg zien we een gezin met emu's. Schijnt dat emu's elkaars kinderen opnemen als de ouders zijn overleden. Dus soms zie je hele grote groepen emu kinderen met 1 ouder. Lief opgelost.

Vrijdag gaan mees en ik naar een mooi klein strandje die tussen 2 gorges ligt. Teveel klimmen voor mike zijn been. Het is warm genoeg om te zwemmen maar de stroming is te sterk, golven te hoog en haaien. Die daar veel voorkomen. Dan alleen onze voeten maar. Mees heeft zijn camera mee en vindt het wel een goed idee om mij te interviewen. Oh.....dat is onverwachts. Mijn haar lijkt op cousin it van de Adams family haha. Want de wind is sterk in pot alley. Zoals het strandje heet.

Maar uiteindelijk word het een intressant moment tussen moeder en zoon. Waarin we openlijk over van alles praten. Ik kan niet altijd goed op woorden komen door vermoeidheid. Maar ik ben toch tevreden........behalve over mijn haar haha.

In de avond komen we toch even samen met elkaar en heeft Anne een simpele maaltijd gemaakt. Tony blijft op een afstand. Maar verteld wel een intressant verhaal. Anne en Tony hebben namelijk een reis geboekt naar Peru. Tony is enorm gefascineerd door bloedlijnen. En nu blijkt dat hij afstamt van de 1e piraten die in Peru neerstreken. I van de afstammelingen van zijn bloedlijn is ergens in Peru op Tony zijn verjaardag opgehangen. En nu wil Tony zijn 60ste verjaardag in Peru vieren en die plek bezoeken. Ook schijnt er op die dag een volle maan te zijn. Maar ik kon niet alles goed volgen. Toch vind ik het een uitzonderlijk verhaal. En ik vraag Tony om ons op de hoogte te houden over deze bijzondere vakantie. En mees wil het verhaal graag in een email. Hij gaat het proberen ergens in zijn documentaire te voegen.

De volgende dag vertrekken we vroeg naar perth. Hele dag rijden dus we gaan op tijd naar bed. Dankjewel lieve Tony en Ann.

1. Gudi:
    6 oktober 2026
    Was weer een mooi verhaal Wen, kijk ervan op dat Mees alweer hier is, wat gaat de tijd toch snel
  2. Corine hoogvorst:
    6 oktober 2026
    He wendy krijgen wij de reislezers ook de documentaire van mees te zien. Ik ben super nieuwsgierig. De de beelden bij het reisverhaal te zien. Liefs corine
  3. Petra van der Valk:
    Prachtig weer💞
  4. Hilde:
    7 oktober 2026
    Vrijheid is (denk ik toch wel) het (mijn) grootste geluk. Voor mij gaat vrijheid over dapper zijn en lef hebben. Vrij zijn van gedachten die je klein houden, vrij zijn van conditioneringen. Onafhankelijk en authentiek zijn in je doen en laten, vragen kunnen stellen en vrij zijn om zelf te kiezen. Ik kan me heel goed voorstellen dat vrijheid ook loslaten, accepteren en stilte kan betekenen. Dan voel ik vrijheid nu ik dit zo schrijf.. 🐬
    Anyways! Leuk tHuiswerkopdrachtje ,)
    ThanXx
  5. Hilde:
    7 oktober 2026
    Ik bedoel: dan voel ik VREDE nu ik dit zo schrijf !-) Maar dat is wellicht een ander afstudeerproject 😅
    Veel succes voor Mees met afstuderen!
  6. Renate:
    7 oktober 2026
    Lieve Wendy. Mijn visie op vrijheid is dat je zelf beslissingen mag maken over jouw leven. Je hebt zelfbeschikking. En je wordt niet beperkt in waar je mag gaan.